Recepten - vis

Snelle garnalencurry

voor 2 pers.

Ingrediënten:

  • Bakspray
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 100 gr kastanjechampignons in plakjes
  • 175 gr verse of diepvriesdoperwten
  • 1/2 rode paprika in stukjes
  • 175 gr middelgrote garnalen gepeld en zonder darmkanaal
  • 2 lenteui in ringen gesneden
  • 4 eetl gehakte koriander (naar smaak )
  • 2 eetl currypasta
  • zilvervliesrijst voor 2 pers.

Wil je dit gerecht koolhydraatarm vervang dan de rijst voor bloemkoolrijst.

Bereiding:

Vet een koekenpan in met de bakspray en verhit hem op matig vuur, bak daarin de currypasta al roerend 1 minuut.

Schenk de kokosmelk er al roerend door, zodat er een gladde saus ontstaat, breng hem aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 2 minuten sudderen.

Voeg de champignons, erwten, rode paprika toe. Laat de saus onder af en toe roeren 2 minuten koken.

Voeg de garnalen toe en kook ze 2 á 3 minuten mee, tot dat ze doorschijnend zijn en gaar.

Roer de lenteui en eventueel de koriander erdoor.

Serveer het met de gekookte zilvervliesrijs ( bereiding zoals op de verpakking ) of voor koolhydraatarm bloemkoolrijst. Portie van 100 gr bevat slechts 25 g calorieën.

Bloemkookrijst maak je zo: maak de bloemkool schoon en breek hem in roosjes. Doe ze in een keukenmachine en maak het zo fijn als rijst. Eén bloemkool is goed voor 6 éénpesoonsporties, bewaar het in plasticzakjes in de koelkast of vriezer.

Bereidingswijze stomen van bloemkoolrijst. Verhit ongeveer 2 eetlepels water in een grote koekenpan. Voeg de rijst toe en dak de pan met de deksel af. Stoom de rijst in 2 minuten gaar. Zit er nog stoom in de pan, kook dit dan zonder deksel in

Baguette met tonijn

voor 1 pers.

Ingrediënten:

  • 1 voorgebakken volkoren maquette van ong. 200gr
  • 1 eetl. halvarine
  • 1 fijn gesneden sjalotje
  • 1 kleine gele paprika gesneden in stukjes
  • 1 tomaat gesneden in stukjes
  • 1/2 blikje = 90 gr tonijn op waterbasis
  • 2 theelepels pesto

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Snijd de baquette in de lengte doormidden en besmeer beide helften met de halvarine.

Meng het sjalotje, de paprika, de tomaat, de tonijn en de pesto door elkaar.

Beleg beide helften van de baquette met het mengel.

Leg ze op aluminiumfolie op een rooster of bakplaat, plaats deze 8 minuten in het midden van de oven en bak het lichtbruin.

Variatietip:

Vervang de tonijn door zalm of krab uit blik op waterbasis  ( tonijn op oliebasis is veel vetter dan op waterbasis )

Voorbereiding 10 minuten

Bereidingstijd 15 minuten

Kabeljauw met peperkorrels en prei

voor 4 pers.

Grofgehakt peperkorrels geven een lekkere beet aan de zachte kabeljauwfilets. Prei gebakken met knoflook en citroen is een perfect bijgerecht

Ingrediënten:

  • 1/2 theelepel zwarte peperkorrels, grof gehakt.
  • 1/2 theelepel venkelzaad, gekneusd
  • 4 kabeljauwfilets van elk 125 gr
  • 1 eetl. olijfolie
  • 3 middelgrote prei, het wit in dunnen plakjes gesneden
  • 3 bosuitjes fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 theelepels volkorentarwemeel
  • 60 ml witte wijn
  • 60ml kippenbouillon
  • 2 eet. halfvolle of volle melk

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. 

Druk de peperkorrels en venkelzaad aan beide kanten in de filets en zet even weg tot gebruik.

Verhit de olie op middelhoog vuur in een " ovenvaste" koekenpan.

Voeg de prei, bosui, knoflook toe en bak al roerend 4 minuten of tot het geheel gaar is. Roer de bloem erdoor en bak het nog 1 minuut mee.

Roer de wijn, bouillon en melk er door en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur.

Leg de vis op het preimengsel in de koekenpan en bak het nog 10 minuten in de oven of zolang tot dat de vis makkelijk uit elkaar valt.

Serveer de vis.

Heb je geen ovenvaste koekenpan, doe dan alles in een vuurvaste ovenschaal.

©2017 Marjan Tolboom-den Heyer  Leersumstraat 159 2546TJ Den Haag
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin