Top 5 Zomerse ijsjes

22-06-2019

Tussendoortje of nagerecht

Zelf ijs maken, is lekker en helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Kijk maar eens hoe makkelijk het is!

IJsje nummer 1: tweekleurenijsjes vol fruit


Ingrediënten:

  • 100 gram mango of galiameloen
  • 200 ml karnemelk
  • 3 eetlepels honing100 gram rood zomerfruit (zoals aardbei, blauwe bessen, bramen of frambozen)

Ijsvormpjes

Bereiding

Maak de meloen of mango schoon en pureer in een blender. Roer er de helft van de karnemelk en de helft van de honing door. Vul hiermee de ijsvormpjes voor iets minder dan de helft en zet 1 uur in de vriezer. Pureer het rode zomerfruit grof; er mogen nog wat stukjes in zitten. Roer er de rest van de karnemelk en de honing door. Schenk dit mengsel voorzichtig op het inmiddels deels bevroren ijs. Schep de kleuren heel voorzichtig een beetje door elkaar, bijvoorbeeld met een satéprikker. Dek af met de dekseltjes die uiteindelijk de onderkant van de ijsjes vormen. Laat nog zo'n 5 uur in de vriezer staan tot het ijs bevroren is.


IJsje nr 2: Rode yoghurt ijsjes

Ingrediënten:

  • 100 gram aardbeien
  • 50 gram frambozen
  • 1 eetlepel honing
  • 300 gram magere turkse of griekse yoghurt (0% vet)

4 kartonnen bekertjes en ijsstokjes

Bereiding

  1. Doe de yoghurt in een kom en voeg de honing toe. Roer dit goed door elkaar. Was de frambozen en de aardbeien. Snijd het fruit in stukjes. Voeg de aardbeien en frambozen bij elkaar in een kom en prak dit door elkaar, niet te fijn malen maar laat er een paar stukjes in zitten.
  2. Roer het fruit losjes door de yoghurt met een lepel. Doe dit voorzichtig, want het mengsel moet niet glad worden. Schep de yoghurt in de papieren bekertjes.
  3. Zet de bekertjes een uur in de diepvries. Na een uur haal je ze er uit en doe je het stokje er in. Vervolgens zet je de bekertjes nog 3 uur in de diepvries.
  4. Om de ijsjes uit hun vormpjes te halen zet je ze een paar seconden in een bakje met warm water en draai je aan het stokje tot ze loskomen.


IJsje nummer 3: Kruidige watermeloenijs

Ingrediënten:

  • 500 gram watermeloen (in stukjes gesneden)
  • 1/2 limoen (uitgeperst)
  • 6-8 blaadjes verse munt

Bereiding

Pureer alle ingrediënten tot een gladde massa. Schenk het mengsel in 6 ijsvormpjes en laat deze ijsjes 3 tot 5 uur uur opstijven in de vriezer.


IJsje nummer 4: Aardbei-rabarbersaus


Ingrediënten:

  • 4 stelen rabarber
  • 200 gram aardbeien
  • 2 bolletjes yoghurtijs

Bereiding

  1. Maak de stelen rabarber schoon en snijd ze in stukken. Kook de rabarber 5 minuten in een beetje water.
  2. Maak de aardbeien schoon.
  3. Doe de aardbeien bij de rabarber en kook het geheel in een paar minuten zacht.
  4. Laat de rabarber met aardbeien afkoelen.
  5. Pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine.
  6. Schep een bolletje yoghurt-ijs op bordjes en schenk er wat van de aardbei-rabarbersaus bij.
  7. Ook lekker bij halfvolle yoghurt of magere vanillevla met zoetstof.


IJsje nummer 5: Yoghurtijs van roodfruit

Ingrediënten:

  • 250 gram rood fruit (diepvries)
  • sap van 1 citroen
  • 100 gram magere yoghurt
  • 50 gram magere kwark
  • 60 gram suiker

Bereiding

1. Laat het fruit ontdooien. Als je vers fruit gebruikt was het fruit, maak het schoon en dep droog met keukenpapier.

2. Pureer de vruchten met het citroensap tot een puree. Hou een paar vruchtjes achter om te garneren.

3. Meng de yoghurt met de kwark en voeg hier de suiker aan toe. Roer tot het romig wordt. Schep de vruchtenpuree erbij en roer voorzichtig. Niet te lang roeren, je moet nog goed kunnen zien dat het twee verschillende mengsels zijn.

4. Schep het mengsel in een kom of bak (geschikt om in te vriezen) en plaats het in de vriezer. Roer het ijs regelmatig goed door om kristallen te voorkomen. In ongeveer 6 uur is het ijs klaar.

5. Schep het ijs in kommetjes en garneer met het overgebleven fruit.


©2017 Marjan Tolboom-den Heyer  Leersumstraat 159 2546TJ Den Haag
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin