Romige Roerei
Voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 1 klein klontje boter of 1 scheutje olie
Bereiding
1. Klop de eieren met een vork in een mok of kleine kom.
2. Smelt
de boter op laag vuur in een klein steelpannetje met antiaanbaklaag.
Zorg dat de boter niet bruin wordt. Giet de eieren erin en roer 1-2
minuten zachtjes met een houten lepel.
3. Haal de pan van het vuur
zodra de eieren beginnen te stollen maar nog steeds zacht zijn op
bepaalde plekken. Bak ze niet te lang, want dan worden ze rubberachtig.
Leg ze meteen op het bord.
4. Besprenkel met een beetje
Maldon-zeezout, versgemalen peper en een snufje chilivlokken. Je kunt ze
ook opvrolijken met wat verse kruiden, zoals fijngehakte bieslook.
Dit recept is zuivelvrij en glutenvrij en bevat 190 calorieën.
Met gerookte zalm: leg 50 g gerookte zalm op de eieren en besprenkel met een beetje citroensap en gemalen zwarte peper naar smaak (90 calorieën extra).
Met bladgroenten en Parmezaanse kaas: voeg een handje gekookte restjes bladgroenten en 20 g geraspte Parmezaanse kaas (of vegan Parmezaanse kaas) toe terwijl je de eieren roert (100 calorieën extra).
Met kastanjechampignons: bak de champignons 4-5 minuten in olie of boter. Voeg peper en zout naar smaak toe, strooi er wat fijngehakte peterselie overheen en serveer ze met de roereieren (60 calorieën extra, en nogmaals 60 calorieën als je een halve theelepel olie gebruikt voor het bakken).
Op een sneetje geroosterd brood: doe je roereieren eens op een sneetje geroosterd brood.