Rijstwafel gezond?

17-09-2020

Een rijstwafel - weinig calorieën en geen suiker. Maar is dat zo?

Rijstwafels zijn lekker. Zeker als je ze belegt met avocado en ei. Of zalm en rucola. Of gewoon, met een dikke laag pindakaas met iets sambal. Roomboter met zeezout. En omdat de wafel bijna niets weegt, voelt het ook nog als licht verteerbaar en dus een perfect tussendoortje.

Gepofte rijst met snufje zout

De wafels worden gemaakt van zilvervliesrijst of witte rijst. Onder hoge druk wordt de rijst tot poppen gebracht. Hoe sneller de rijst poft, hoe lekkerder. Daarna wordt de gepofte rijst samengedrukt en op maat gesneden. Ook worden andere ingrediënten zoals zout, maïs, sesamzaad toegevoegd. En in meergranen rijstwafels ook gierst, boekweit en quinoa.

Zijn rijstwafels gezond?

Een rijstwafel is een goede bron van vezels. Een rijstwafel ondanks zijn lichte gewicht, relatief veel kalium en magnesium. Zeker als je de wafel belegt met gezonde ingrediënten als een groentespread of een ongezoete notenpasta, heb je een gezonde snack in handen. Een goede vervanger voor een koekje, dus. Hoewel een rijstwafel een goede bron van vezels is, kun je het niet vergelijken met een volkoren boterham. Het is zeker geen vervanger. Een boterham bevat meer vezels en mineralen.

Hoeveel rijst zit er in een rijstwafels?

Natuurlijk zit er rijst in een rijstwafel, maar hoeveel?  Gemiddeld zit er tussen de 0,2% en 0,7% zeezout in een rijstwafel, kijk eens op het etiket achterop de verpakking.

Tip: Een rijstwafel kun je beter niet als lunch eten, maar is wel een perfecte vervanger voor een koekje of andere snack. Als tussendoortje mag die dus zeker op je menu staan, maar wissel het vooral ook af met bijvoorbeeld rauwkost, fruit of ongebrande noten.

©2017 Marjan Tolboom-den Heyer  Leersumstraat 159 2546TJ Den Haag
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin