Rabarbercompote met aardbeien
30-05-2019
Zet de lente op tafel!
Aantal personen:
2
Bereidingsduur: 30+ minuten
Ingrediënten:
- 2 perssinaasappels
- 250 gram rabarber
- 150 gram aardbeien
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Pers de sinaasappels uit.
- Was de rabarberstelen en snijd een stukje van de onderkant. Breek het blad en trek eventueel lange draden er mee af. Snijd de rabarber in kleine stukjes.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien een keer door.
- Breng de rabarber met het sap aan de kook. Kook de rabarber in 5 minuten gaar.
- Schep de aardbeien met de vanillesuiker door de rabarber en laat dit afkoelen.
- Verdeel de rabarber over 2 schaaltjes en schep er een eetlepel yoghurt op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gebakken schnitzel, aspergesalade en gebakken krieltjes.
Ingrediënten over?
Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen.
Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de
kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast. Kwark is ook heerlijk op
brood met verse kruiden, wat fruit of een drupje honing.
Voedingswaarde per persoon
Energie:
105 kcal
Eiwit:
3 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
1 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
4 gram
Zout:
0 gram