Kerst menu voor 4 pers.

12-12-2019

Voorgerecht: Garnalensalade met doperwtjes

Ingrediënten

  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 4 kleine slabladen
  • ½ sinaasappel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 10 sprieten bieslook
  • 200 gram Hollandse garnalen

Bereiding

  1. Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Was de slabladen en dep ze droog.
  3. Was de halve sinaasappel. Snijd 4 mooie reepjes uit de schil en rasp wat van de schil.
  4. Maak een dressing van de yoghurt, 2 eetlepels sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil.
  5. Was de bieslook en knip het klein.
  6. Meng de garnalen met de doperwtjes, de dressing en de bieslook.
  7. Plaats de slabladen op kleine borden en vul ze met het garnalenmengsel. Garneer met een reepje sinaasappelschil.

Hoofdgerecht: Gevulde portabella met zoete aardappel en knolselderij


Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • Provençaalse kruiden
  • 4 portabella's
  • 1 bosuitje
  • 200 gram kippen- of rundergehakt
  • peper
  • 750 gram zoete aardappelen
  • 1 kleine knolselderij

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Was de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes.
  3. Fruit de helft van de ui en alle bleekselderij in 1 eetlepel margarine zacht. Pers er een half teentje knoflook bovenuit.
  4. Voeg de tomatenblokjes met wat Provençaalse kruiden toe en laat de saus met een deksel op de pan 10 minuten zacht koken.
  5. Was de portabella's en breek de steel eruit. Snijd de stelen in stukjes.
  6. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  7. Fruit de rest van de ui en de stelen van de portabella's in 1 eetlepel margarine.
  8. Bak het gehakt mee gaar en rul.
  9. Maak het mengsel op smaak met de bosui, peper en Provençaalse kruiden.
  10. Vul de portabella's met het gehaktmengsel en plaats ze in de tomatensaus. Laat de portabella's in 15 minuten gaar worden.
  11. Schil de aardappelen en snijd ze in repen.
  12. Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze in repen.
  13. Roerbak de knolselderij en de zoete aardappel een paar minuten in de rest van de margarine en pers het halve teentje knoflook er bovenuit. Laat de groente met een deksel op de pan in 10 minuten gaar worden.
  14. Geef de groente bij de portabella's en de saus.

Nagerecht: Bananenijs met rozenwater en pistache



Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 2 eetlepels rozenwater
  • ½ granaatappel
  • 1 handje pistachenoten
  • 4 theelepels geraspte kokos

Bereiding

  1. Pel de bananen en snijd ze in plakken. Doe ze in een bakje en laat ze in de diepvries in 4 uur bevriezen.
  2. Pureer de bananenplakjes met een staafmixer of keukenmachine, voeg 2 eetlepels rozenwater toe en zet het 2 uur in de diepvries.
  3. Haal de pitjes uit een halve granaatappel.
  4. Hak de pistachenootjes fijn.
  5. Rooster de kokos in een droge koekenpan.
  6. Verdeel het ijs over 4 schaaltjes en garneer met de granaatappelpitjes, pistache en kokos.



©2017 Marjan Tolboom-den Heyer  Leersumstraat 159 2546TJ Den Haag
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin