In het teken van Nationale week zonder vlees
05-03-2018
Pilav met kruiden en noten, lekker met gekookte sperzieboontjes
Ingrediënten
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 2 eetlepels citroensap
- mespunt saffraandraadjes
- 1 ui
- 1 vleestomaat
- 3 kardemompeultjes
- 1 eetlepel olie
- ½ kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 5 takjes peterselie
- 50 gram walnoten
Bereiding
- Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet en 1 eetlepel citroensap tegen de kook aan en laat hierin de draadjes saffraan een paar minuten trekken.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Was de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Plet de kardemompeulen met een houten lepel.
- Verwarm de olie en fruit hierin de kardemom, kaneel en kruidnagels tot het gaat geuren. Voeg de ui toe en fruit deze mee.
- Voeg de blokjes tomaat en de rijst toe en roer tot alle rijst gemengd is met de olie.
- Giet de bouillon erbij en kook de rijst 15 minuten.
- Neem de pan van het vuur en laat de rijst nog 10 minuten staan. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Hak de noten grof.
- Meng op het laatst de peterselie door de pilav en strooi de noten er over.
Past in een dieët met weinig zout, bij verhoogd cholesterol, bij diabetes & is vrij van gluten, melk en ei
Recept incl. menusuggestie
Energie 635 kcal -Eiwit 15 gram - Koolhydraten 75 gram, waarvan suikers 6 gram - Vet 25 gram, waarvan verzadigd vet 3 gram
Vezels 10 gram - Zout < 0.1 gram