In het teken van Nationale week zonder vlees 

05-03-2018


Pilav met kruiden en noten, lekker met gekookte sperzieboontjes

Ingrediënten

  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • mespunt saffraandraadjes
  • 1 ui
  • 1 vleestomaat
  • 3 kardemompeultjes
  • 1 eetlepel olie
  • ½ kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 150-200 gram zilvervliesrijst
  • 5 takjes peterselie
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet en 1 eetlepel citroensap tegen de kook aan en laat hierin de draadjes saffraan een paar minuten trekken.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Was de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Plet de kardemompeulen met een houten lepel.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de kardemom, kaneel en kruidnagels tot het gaat geuren. Voeg de ui toe en fruit deze mee.
  6. Voeg de blokjes tomaat en de rijst toe en roer tot alle rijst gemengd is met de olie.
  7. Giet de bouillon erbij en kook de rijst 15 minuten.
  8. Neem de pan van het vuur en laat de rijst nog 10 minuten staan. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
  9. Was de peterselie en knip het klein.
  10. Hak de noten grof.
  11. Meng op het laatst de peterselie door de pilav en strooi de noten er over.

Past in een dieët met weinig zout, bij verhoogd cholesterol, bij diabetes & is vrij van gluten, melk en ei

Recept incl. menusuggestie
Energie 635 kcal -Eiwit  15 gram - Koolhydraten 75 gram, waarvan suikers 6 gram - Vet 25 gram, waarvan verzadigd vet 3 gram 
Vezels  10 gram - Zout < 0.1 gram 

©2017 Marjan Tolboom-den Heyer  Leersumstraat 159 2546TJ Den Haag
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin