
In 15 minuten gezonde borrelhapjes
Zin om te borrelen, maar niet zin in een vette hap?
Binnen 15 minuten staan deze
gezonde borrelhapjes op tafel met simpele recepten.
Griekse stijl: nacho's
Bij nacho's denk je waarschijnlijk aan een Mexicaanse vette hap met gesmolten kaas, tomaat en guacamole. Dat kan anders! Maak eens deze Griekse variant met tomaat, komkommer, feta en hummus. Een gezond borrelhapje en minstens net zo lekker.
Je hebt nodig:
- 2 volkoren pitabroodjes
- 2 tomaten
- 1 komkommer
- 2 eetlepels hummus
- 100 gram feta
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pitabroodjes in puntjes en leg ze voor 10 minuten in de oven. Ondertussen kun je de komkommer, tomaat en feta in kleine stukjes snijden. Leg de zelfgemaakte nacho's op een bord en schep hier een lepel hummus op. Mix de komkommer, tomaat en feta en leg dit er bovenop.
Italianse stijl: Caprese salade op een stokje
Een salade op een stokje? Ja, dat kan! Dit gezonde borrelhapje is binnen no-time klaar én op.
Je hebt nodig:
- 15 bolletjes mini mozzarella
- 10 basilicum blaadjes
- 4 saté prikkers
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 1 eetlepel extra virgin olijfolie
- Zout en peper
Snijd de tomaten doormidden en prik ze aan een saté prikker. Doe om en om een half tomaatje, een mozzarella bolletje en een basilicumblaadje op de prikker. Meng de olijfolie met de balsamico azijn en zout en peper en besprenkel hier de stokjes mee.
Franse stijl: Gebakken camembert uit de oven
Ben je een camembertliefhebber? Dan vind je deze gebakken camembert ongetwijfeld om te smullen. Deze warme Franse kaas smaakt lekker met rozemarijn, maar ook met knoflook, kruidnagel, tijm of cranberry's.
Je hebt nodig:
- 1 camembert in een houten doosje
- Takje rozemarijn
- Theelepel honing
- Stokbrood
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de camembert uit de plastic verpakking en leg hem terug in het houten doosje. Heb je er één gekocht zonder een houten doosje? Leg hem dan in een ovenschaal. Maak de bovenkant een stukje open en doe hier het takje rozemarijn in. Na een minuut of 15 kun je de kaas uit de oven halen. Smeer er een theelepel honing over en serveer de gebakken camembert met stokbrood en/of soepstengels.
Marokkaanse stijl: Gebakken dadels met ontbijtspek
Dadels, geitenkaas en ontbijtspek is een gouden combinatie. Maak ze net voordat je gasten komen, warm zijn ze namelijk het lekkerste.
Je hebt nodig:
-
- 125 gram geitenkaas
- 12 Medjoul-dadels
- 12 plakjes ontbijtspek (langwerpig)
Haal de pit uit de dadels en vul ze met geitenkaas. Doe ze niet te vol, anders lopen ze leeg tijdens het bakken. Wikkel de gevulde dadels in ontbijtspek en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de dadels. Je gezonde borrelhapje is klaar als het spek bruin en krokant is.