IJsthee van losse thee

29-05-2018

Verse ijsthee maken van losse thee

Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is. Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee. Theïne en de bittere stoffen van thee worden nauwelijks door het koude water opgenomen.

De ijsthee moet 10 à 12 uur in de koelkast trekken. Maak je het 's avonds klaar, dan kan je de volgende dag genieten van dit gezonde zomerse drankje!

Ingrediënten
• 1 liter Spa Blauw (water niet eerst koken) of kraanwater
• 10 à 12 gram losse groene jasmijnthee of andere losse thee soorten.
• 1 kan, fles, karaf of glazen theepot
• Ter decoratie munt, citroen- en/of sinaasappelpartjes
• Eventueel ijsklontjes

Bereidingswijze
1. Doe 10 à 12 gram losse jasmijnthee in de kan.
2. Vul deze vervolgens met 1 liter Spa Blauw.
3. Voeg de jasmijnthee toe en sluit de kan af.
4. Zet de kan in de koelkast voor 10 à 12 uur.
5. Zeef de ijsthee.
6. Schenk de ijsthee uit in een mooi glas.
7. Voeg ter decoratie munt, citroen- of sinaasappelpartjes met schil toe.
8. Voeg eventueel ijsklontjes toe om je ijsthee lekker koel te houden.
9. De ijsthee kan je 3 dagen in de koelkast bewaren.

Tip: of maak van je zelfgemaakte ijsthee, waterijsjes.


©2017 Marjan Tolboom-den Heyer  Leersumstraat 159 2546TJ Den Haag
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin