Courgette & zoete aardappel  seizoengroente

27-08-2018

Waarom seizoengroente?

Groenten die in onze streek groeien, groeien er niet voor niets. Denk hierbij aan voedingswaarden.

Denk  aan de versheid en dus de vitamines die een product voor je lichaam bevat (de natuur geeft aan de producten mee wat je op dat moment nodig hebt, dat gaat vanzelf en daar hoef je niets voor te doen!).

Ik heb er een heerlijke courgette met zoete aardappelsoep van gemaakt voor 4 personen.

De bereidingstijd 30 minuten, de voorbereiding 15 minuten


Ingrediënten:

  • 400 gr courgette in blokjes gesneden
  • 100 gr rucola
  • 1,2 l groentebouillon ( vers of van een tablet )
  • 400 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes geseden
  • 1 eetl aardappelkruiden en komijnkruiden
  • 4 eetlepels kervel, grof gesneden
  • 1 dl slankroom
  • peper


Bereiding:

Breng de courgetteblokjes met de rucola en bouillon aan de kook, laat zachtjes 15 minuten koken.

Pureer de soep en breng opnieuw aan de kook.

Voeg de aardappelblokjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

Voeg de aardappelkruiden en komijn toe.

Roer de kervel en de room erdoor en breng de soep met wat peper op smaak.

Lekker met stokbrood erbij.


©2017 Marjan Tolboom-den Heyer  Leersumstraat 159 2546TJ Den Haag
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin