Coco Cream Fish
Coco Cream Fish ( zonder bewerkte producten )
Bewerkte producten bevatten onnodig veel zout, verzadigde vetten en suiker
Producten worden om uiteenlopende redenen bewerkt: om de houdbaarheid, geur, kleur, smaak en/of vorm te verbeteren, het productieproces te versnellen, enz. enz. Elke bewerking heeft echter voor- en nadelen. Het pasteuriseren van melk heeft bijvoorbeeld als voordeel dat het langer houdbaar is, het nadeel is dat deze voedingswaarde (vitaminen, mineralen, enz.) verliest.
Tip: Neem in de supermarkt altijd de "buitenste ring", in het midden vind je de schappen met de bewerkte producten.
Onbewerkt eten is voeding die rechtstreeks uit de natuur komt: groenten, fruit, zaden, pitten, noten, eieren, vis, vlees, kruiden, enz. Het zijn natuurlijke producten waar niets aan is veranderd, ofwel bewerkt. Ze zijn hooguit bijvoorbeeld gewassen of gesneden (wat strikt genomen ook al bewerkingen zijn). Onbewerkte voeding is dus voeding die herkenbaar is in z'n oorspronkelijke vorm. Bovendien zijn onbewerkte producten meestal niet (noodzakelijk) verpakt.
Hieronder een gerecht zonder bewerkte producten, ik ben benieuwd of je het eens gaat proberen.
Ingrediënten:...
1 blikje linzen (160 gram)
2 sjalotjes
125 gram kastanjechampignons
100 gram kabeljauwfilet
35 gram rucola
100 ml kokosmelk
Peper
1 teentje knoflook
roomboter
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en kastanjechampignons in kleine stukjes en pers de knoflook.
Verhit in een koekenpan de roomboter en bak de sjalotjes en knoflook. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 3 minuten.
Voeg vervolgens de uitgelekte linzen toe en roer goed door.
Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet met peper. Bak de kabeljauwfilet in wat roomboter in 3 à 4 minuten gaar en haal uit de pan.
Voeg de kokosmelk toe aan het kookvocht in de pan en roer goed door.
Leg het linzen/champignonmengsel op een bord en hussel de rucola erdoorheen. Leg de kabeljauw hier op en giet de saus eroverheen.