Bewaren van zomerfruit, hoe doe je dat?
			            Het is tijd voor zomerfruit!
                                    
Zacht fruit, zoals aardbeien, aalbessen, bosbessen, kersen
 en frambozen, zijn echte zomertoppers, maar door hun zachte structuur 
ook erg kwestbaar. 
Buiten
 de koelkast is zacht fruit maar één dag houdbaar. In de koelkast zo'n 
drie dagen.
Was de vruchtjes niet, laat kroontjes en steeltjes zitten, spreid ze in 
de koelkast uit op een bord eventueel op een laagje keukenpapier en dek ze niet af; zo voorkom je 
schimmelvorming. Was ze pas vlak voordat u ze gaat eten, onder een 
zachte straal. Daarna kunnen de kroontjes en steeltjes eraf. 
Heb je teveel gekocht? Dan is zacht fruit bijzonder geschikt om het in te vriezen. Let wel op zacht fruit wordt na ontdooien wel zacht. Ontdooid fruit is dus niet geschikt als garnering, maar wel in een smoothie, door havermout of in een taart.

