Bewaren van zomerfruit, hoe doe je dat?

18-06-2020

Het is tijd voor zomerfruit!

Zacht fruit, zoals aardbeien, aalbessen, bosbessen, kersen en frambozen, zijn echte zomertoppers, maar door hun zachte structuur ook erg kwestbaar.

Buiten de koelkast is zacht fruit maar één dag houdbaar. In de koelkast zo'n drie dagen.
Was de vruchtjes niet, laat kroontjes en steeltjes zitten, spreid ze in de koelkast uit op een bord eventueel op een laagje keukenpapier en dek ze niet af; zo voorkom je schimmelvorming. Was ze pas vlak voordat u ze gaat eten, onder een zachte straal. Daarna kunnen de kroontjes en steeltjes eraf.

Heb je teveel gekocht? Dan is zacht fruit bijzonder geschikt om het in te vriezen. Let wel op zacht fruit wordt na ontdooien wel zacht. Ontdooid fruit is dus niet geschikt als garnering, maar wel in een smoothie, door havermout of in een taart. 

©2017 Marjan Tolboom-den Heyer  Leersumstraat 159 2546TJ Den Haag
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin