Recepten - kip

Thaise Kipballetjes met hazelnoten en koriander

Ingrediënten:

  • 3 tl. bruine basterdsuiker
  • 1 el. vissaus
  • 350 gr kipgehakt ( gemalen kipfilet )
  • 120 gr hazelnoten ( fijn gehakt )
  • 40 gr paneermeel
  • 1el. thaise currypasta
  • 1 el. limoensap
  • 2 el. gehakte koriander
  • olie
  • zoet zure saus.

eventueel voor het opdienen, bananenblad in stukken gesneden ter decoratie.

Bereiding:

Los de suiker in de vissaus op, doe dit in een grote kom met het kipgehakt, hazelnoten, paneermeel, thaise currypasta, limoensap & koriander en meng alles goed door elkaar.

Maak er kleine balletjes van, verhit olie in een koekenpan en bak in kleine porties de balletjes tot dat ze stevig en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Leg eventueel op ieder bananenblad een kipballetje, druk er een cocktailprikker in om het makkelijker te kunnen serveren en als extra wat zoete chilisaus erbij serveren.


Bereidingstijd
ca 30 minuten
, voor 24 stuks
1 cocktailballetje bevat 11 kcal 

 Kippenbouten in hoisinsaus

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder (mengsel van kaneel, kruidnagel, sechuanpeper, steranijs en venkelzaad en verkrijgbaar in een toko)
  • 2 kippenbouten
  • 2 eetlepels olie
  • Kippenbouten in hoisinsaus

Bereiding:

Pel de ui en snijd hem klein.

Maak de peper schoon en snijd hem heel fijn.

Pers het teentje knoflook boven een grote kom uit.

Voeg de ui, de hoisinsaus, de ketjap, de rode peper, het citroensap en het vijfkruidenpoeder toe.

Neem het vel van de kip en wentel de bouten door de marinade.

Laat de kip afgedekt in de koelkast tenminste 1 uur marineren.

Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Voeg 100 ml water en de marinade toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.

Lekker met paksoi en volkoren mie.

150 gram volkoren mie & 1 struik paksoi

Dit gerecht past goed wanneer je een dieët volgt, met weinig zout, verhoogd choleserol, bij diabetes, vrij van melk en vrij van ei.



Bloemkoolstampot met olijven en gebakken kipfilet.

Ingrediënten:

  • 1 kleine bloemkool
  • 500 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 1 bosuitje
  • 5 olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kipfilet
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ca. 100 ml (groente)bouillon met minder zout
  • tijm

Bereiding:

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.

Schil de aardappelen en kook ze 15 minuten in weinig water.

Voeg de bloemkool toe en kook het geheel verder gaar.

Maak de ui, de knoflook, de peper en het bosuitje schoon.

Snijd de ui en de knoflook in snippers en de peper en het bosuitje in ringetjes.

Halveer de olijven.

Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Smoor de peper mee.

Snijd de kipfilet in dunne repen en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Bak de kipreepjes in de hete margarine in 5 minuten gaar en bruin.

Giet de aardappelen met de bloemkool af en stamp het grof.

Schep er het uimengsel door met de ringetjes bosui en de olijven.

Maak de stamppot eventueel wat smeuïg met hete bouillon.

Maak de stamppot op smaak met wat tijm. Schep de kip er op.

©2017 Marjan Tolboom-den Heyer  Leersumstraat 159 2546TJ Den Haag
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin